• Arthura Hector

ZALIG PASEN: zaai de nieuwe bloemen van liefde


DE LENTE

Pasen geeft mij altijd de herinnering aan de frisse zon op mijn witte huid. Mijn bloemenjurkjes die ik nieuw kreeg en aan mocht met Pasen. Voor het eerst weer blote benen met kniekousen aan en de zachte zondagssfeer. Pastelkleuren en het geel van Pasen staan mij zo bij.

De paashaas en de kuikentjes. Pasen was voor mij het begin van het bloemenfeest van de zomer. Eindelijk weer het ontkiemen van de bloemetjes, na en lange koude winter.

BLOEMENKIND VAN DE AARDE

Ik ben nu een bloemenkind van de aarde en als de bloemen sterven, sterf ik ook een beetje.

Nu als spiritueel mens en healer wordt dit alles alleen maar sterker in mij. Ik begrijp Pasen meer dan anders, omdat de alternatieve wereld mij nog meer biedt. Het kind, het volwassen deel en nu de rijpere vorm. Maar de bloemen zullen er altijd zijn door heel mijn leven vormen deze een bijzondere rode draad tot zelfs in de toekomst.

ZADEN ONTKIEMEN

Ook in ons mensen voltrekt zich de natuurlijke cyclus. Alles wat in de Natuur gebeurt, speelt zich af in ons: ontkieming, geboorte, groei, bloei, vruchten en zaden vormen, verval, rust. De overgangen van de seizoenen zijn hoogtepunten van instroom van nieuwe energie.

JEZUS EN OPSTANDING

Op de nonneschool was er rond pasen een aparte sfeer met Jezus: " Het laatste avondmaal, aan het kruis en de opstanding. Mijn aandacht ging altijd uit naar de opstanding: "uit het graf opstaan met de Engel en het Licht". Deze plaatjes vond ik zo mooi. Het gaf mij als kind de hoop op een nieuw leven, frisheid en liefde. Geen pijn, maar blijheid. De zwaarte verdween en de bevestiging dat er een andere wereld bestond, daar werd ik zo blij van. Want ik zag die werelden en nu mochten ze er ook op school even zijn. Bidden en contact met Jezus was voor mij iets moois. Een Licht op deze aarde. Pasen hoorde daar ook bij. Nu kan ik dit alles combineren, want het is immers allemaal één.

Het gaat niet om de afbeelding of naam, maar om het gevoel. Voor sommige is dat gevoel over het geloof niet zo licht. Vele oordelen ontstaan, maar ik wil alleen het Lichtje doorgeven, om zo een ander licht te schijnen op zoveel zwaarte.

Het is maar net op welke manier je dit hebt doorgekregen in je opvoeding. Ik werd nooit gedwongen, ik ging vanzelf en lichte daar de delen uit die mijn vreugde voedde. Zo doe ik het nog steeds. Haal het licht uit de dualiteit, plant weer nieuwe frisse zaadjes voor mooie bloemen dit jaar...

En geniet!

Zalig Pasen

Een Lichtgroet met een glimlach

Arthura


105 views

Recent Posts

See All

 ARCHIEF

 Website created by © Arthura Hector

 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda