• Geplaatst door Arthura Hector

President Trump wil 'Space Force' voor buitenaardse militaire operaties


Ik kwam dit artikel tegen en ik wil dit graag nog even onder de aandacht brengen, dit artikel is vorig jaar geschreven. Ik vind het zeer belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed, want dit is er ook aan de hand. De kosmos wordt een verlengd speelterrein van de machthebbers van planeet aarde.

President Trump heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie opgedragen een militaire ruimtemacht op te richten. Die Space Force moet naast de landmacht, de luchtmacht en de zeemacht gaan opereren. Volgens Trump is een ruimtemacht van belang voor de nationale veiligheid.

"Het is niet genoeg om alleen een Amerikaanse aanwezigheid in de ruimte te hebben. We hebben Amerikaanse dominantie nodig", zei Trump voorafgaand een bijeenkomst van zijn nationale raad voor de ruimtevaart. "We krijgen een luchtmacht én we krijgen een ruimtemacht. Verschillend, maar gelijk."

Het is niet voor het eerst dat een Amerikaanse president pleit voor de oprichting van een nieuw militair apparaat dat uitsluitend over buitenaardse activiteiten gaat. Voorstanders denken dat het Pentagon er efficiënter door kan werken. Nu vallen activiteiten in de ruimte meestal nog onder de verantwoordelijkheid van de luchtmacht.

China en Rusland voor blijven

Trump zei eerder dat hij graag zou zien dat Amerikaanse astronauten terugkeren naar de maan. Ook wil hij dat er later een bemande missie naar Mars wordt georganiseerd. De president wil naar eigen zeggen voorkomen dat de VS "wordt ingehaald door China, Rusland en andere landen".

Voor de oprichting van de Space Force heeft het Witte Huis toestemming nodig van het Congres. Of die er ook komt, is nog maar de vraag. Tegenstanders van het plan vrezen dat de veranderingen bij de luchtmacht lopende missies in gevaar brengen. Ook zijn ze bang dat het leidt tot de militarisering van de ruimte.

De Verenigde Staten hebben het Ruimteverdrag van 1967 ondertekend. Dat vormt de basis van het ruimterecht en verbiedt ondertekenaars om massavernietigingswapens in de ruimte te plaatsen. Ook mogen de maan en andere planeten alleen worden gebruikt voor vreedzame doeleinden.

BRON: LINK ARTIKEL NOS

https://nos.nl/artikel/2237203-president-trump-wil-space-force-voor-buitenaardse-militaire-operaties.html

MARS BEWONEN?

Ook dit er aan de hand:

Zeer rijke multimilionairs kopen de kosmos. Is dit positief of negatief, het is wat ermee gedaan wordt. Nieuwe ideeën en fantasieën zijn nodig om de kosmos te gaan onderzoeken. Dat is een goed iets en hoort bij een evolutie en het kosmisch bewustzijn, maar vanuit hebberigheid en macht gaat het de verkeerde kant uit. Laten we nu eerst eens beter met de aarde omgaan, ipv wegvluchten en er niks ervan leren. Leegroven van planeten?

BESTEMMING MARS

Ik heb een documentaire gezien over verschillende initiatieven wat betreft, op Mars gaan wonen. Rijke multimiljonairs ontwerpen vele vormen om te leven op mars. De wetenschap gaat verder in de kosmos.

Zoals de THE MARS SOCIETY

In Nederland klik hier

In VS klik hier

Mars opwarmen door fabrieken te bouwen: CO2 dampkring maken, zodat zij dan daar weer verder kunnen gaan. Wanneer het niet meer kan op de aarde, dan toch op Mars?

KEPLER

Het Kepler Space Observatory is een satelliet annex ruimtetelescoop die ontwikkeld is door NASA om planeten bij andere sterren op te sporen die net als de Aarde bewoonbaar kunnen zijn. Het onbemande ruimtevaartuig is vernoemd naar de astronoom Johannes Kepler.

Op 27 januari 2015 ontdekten wetenschappers met behulp van Kepler een 11,2 miljard jaar oud planetenstelsel met vijf exoplaneten. Het stelsel van Kepler-444 is daarmee het oudste bekende exoplanetenstelsel in het melkwegstelsel.

Voor de Keplermissie waren enkele honderden exoplaneten bekend. De meeste daarvan hadden met bij benadering dezelfde afmetingen als de gasreuzen in het zonnestelsel. Het doel van Kepler was ook kleinere planeten te vinden. Kepler mat de lichtkromme van rond 500.000 sterren in een veld van 105 deg2 in het sterrenbeeld Zwaan en heeft zo ruim 2600[1] tot dan toe onbekende exoplaneten gevonden. De uitdaging is nu om exoplaneten te vinden die bewoonbaar zouden kunnen zijn zoals de Aarde. Dat houdt in dat ze een factor 30 tot 600 minder massa dan Jupiter moeten hebben en in de bewoonbare zone rond een ster moeten liggen. De bewoonbare zone is een zone op een zodanige afstand van de moederster, dat er vloeibaar water op de planeet mogelijk is.

" Keppler search space" zie link om verder te lezen. Onderzoeken is goed, maar met welk doel? Op dit moment is er nog niets aan de hand, het kan alle kanten nog uitgaan. We mogen wel alert blijven en voor het goed gaan. Niet alleen buiten de aarde, maar juist ook op de aarde.

ESA: UNITED SPACE IN EUROPE klik hier

#Politiekspace #ruimte #mars #Spaceforce

0 views

Recent Posts

See All

 ARCHIEF

 Website created by © Arthura Hector

 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda