• Geplaatst door Arthura Hector

De Dalai Lama: vrouwen zijn de leiders van de toekomst


In het juli 2019 nummer van Lion's Roar delen vijf mensen hun betekenisvolle momenten met de Dalai Lama. Hier herinnert Danielle LaPorte zich haar ontmoeting met Zijne Heiligheid.

Foto door Minette Layne.

Toen ik op het punt stond om dertig te worden, kreeg ik de gelegenheid om een ​​privé-audiëntie te houden met Zijne Heiligheid. "Hé Danielle," zei mijn baas, "ik heb een ontmoeting met de Dalai Lama, waar hij woont in India." Niet veel meer hoefde hij te zeggen, want ik was al ingepakt.

In Dharamsala wachtten vijf van ons als groupies voor een grote show. Zijne Heiligheid barstte in, krachtig en stralend. "Sorry dat ik je heb laten wachten!" Zei hij. We spraken over universeel bewustzijn, militaire acties en politiek. We hebben gelachen. We lachten vooral om zijn bulderende lach. Hij draaide zich abrupt naar me toe met een indringende blik. Wazige wenkbrauwen opgetrokken. "Je hebt een vraag."

"Mijn generatie staat op een kruispunt", zei ik. "En ik vraag me af welke boodschap je hebt voor Gen Xers?"

Dalai Lama: "In het Westen heb je onderwijs. Dit is goed. Je hebt technologie. Dit is goed. Maar je leidt je mensen niet op in waarden van het hart, van mededogen. Dit moet je doen, "zei de Dalai Lama. "Het maakt niet uit of je boeddhist of christen bent. Mededogen leeft in het hart, voorbij religie.

Zelfs ik, een boeddhist, kan zeggen dat je het boeddhisme niet nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is het mededogen van het hart. Vrouwen weten dit omdat vrede impliciet is in vrouwen. Jullie zetten jongens samen, ze voeren oorlog. Je zet vrouwen samen, ze sluiten vrede. Vrouwen zijn de leiders van de toekomst. "En toen lachte hij.

Na een uur stond zijn secretaresse erop dat we ons gesprek beëindigde. De Dalai Lama ging naar de deuropening en omhelsde ons zachtjes, alsof hij alle tijd van de wereld had. Toen ik me terugtrok van deze heilige berenknuffel, keek hij me recht in de ogen en knikte alsof hij wilde zeggen: "Ik zie je en ik heb je." Ik had me nog nooit zo gezien en geliefd gevoeld.

DOOR DANIELLE LAPORTE |28 MEI 2019

Link Artikel

#DalaiLama #Vrouwenleiderstoekomst

70 views

Recent Posts

See All

 ARCHIEF

 Website created by © Arthura Hector

 All rights reserved ©ART-hura | www.ashtar-rose.com | afbeeldingen (digital) art mogen niet gedeeld of gekopieerd worden | Copyrights Arthura Hector | Breda